15 Ocak 2010 Cuma

W. Bush 2009 (Türkçe Dublaj)


Sinemalar.com Puanı : 6,6
IMDB : 6,6
Tür : Komedi / Dram / Suç / Biyografi
Gösterim Tarihi : 14 Kasım 2008
Yönetmen : Oliver Stone
Senaryo : Stanley Weiser
Görüntü Yönetmeni : Phedon Papamichael
Müzik : Paul Cantelon
Yapım : 2008, ABD / Hong-Kong
Oyuncular ElizabethBanks (Laura Bush) , Josh Brolin (George W. Bush) , Thandie Newton(Condoleezza Rice) , Richard Dreyfuss (Dick Cheney) , Ioan Gruffudd(Tony Blair) , Jesse Bradford (W.s college friend) , James Cromwell(George Herbert Walker Bush) , Jason Ritter (Jeb Bush) , Ellen Burstyn(Barbara Bush) , Scott Glenn (Donald Rumsfeld) , Jeffrey Wright(General Colin Powell)
Konusu:A.B.D. başkanı George W. Bush’un hayatını vebaşkanlık dönemini kronolojik bir biçimde ele alan filmidünyada büyük yankı uyandıracağına benziyor.
Filmşimdiden afişleri ve reklam kampanyalarıyla büyük ilgiçekiyor. Her zaman filmleriyle olay yaratan Oliver Stone’un yenifilmi W. daha vizyona girmeden dünya basınında geniş yer aldı.Arada komedi ve suç unsurlarına da değinen filmiçeriğinden çok sansasyonlarıyla ön planaçıkacak gibi gözüküyor.
Oliver Stone bufilmde Irak savaşını eleştiriyor. Ancak Stone amacının anti-Bushpolemiği yaratmak olmadığını vurgulasa da, bu demeç insanlarapek inandırıcı gelmemektedir. Filmin vizyona giriş tarihi Amerika’dakibaşkanlık seçiminden hemen öncedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder